Dinsdag 21 september: Psycho-educatie ASS (8-12 jr)

Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud en heb je autisme? En zou je graag samen met andere kinderen meer willen leren over wat dit betekent? Dan is de psycho-educatie groep misschien iets voor jou! Je zult erachter komen dat jullie in bepaalde dingen op elkaar lijken, maar ook dat iedereen met autisme weer anders in elkaar zit. In de groep staan we stil hoe jij het zelf ervaart om autisme te hebben en hoor je hoe anderen dit beleven. We hopen van elkaar te kunnen leren door ook te horen wat een ander helpt. We staan niet alleen stil bij de dingen die lastig zijn, maar juist ook bij je kwaliteiten. Er is ook ruimte om je eigen vragen te stellen.

De psycho-educatiegroep is voor kinderen van 8 tot 12 jaar waarbij een Autisme Spectrum Stoornis is vastgesteld. Het doel is het vergroten van zelfinzicht en voorlichting over de gestelde diagnose ASS, evenals het vinden van herkenning bij anderen en uitwisselen van ervaringen en tips.In de groep zal gewerkt worden aan de hand van de methode Brain Blocks. Deze methode nodigt uit om met beelden te leren reflecteren en communiceren over anders denken, voelen en handelen.

Er zal gestart worden met een kennismakingsgesprek met het kind en ouders. Vervolgens zijn er 4 bijeenkomsten, namelijk op 21-9, 28-9, 5-10 en 12-10. De bijeenkomsten vinden plaats van 15:30-16:30 op de locatie van Kind & meer in Driel. Op 28-9 vindt er een digitale ouderbijeenkomst plaats van 19:00 –20:15 uur. Er wordt afgesloten met een evaluatie waarbij het kind aan ouders kan vertellen wat hij/zij geleerd heeft.