Maandag 20 september: Psycho-educatie ADHD (8-12 jr)

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar oud en heb jij AD(H)D? Wil jij hier meer over te weten komen? En vind jij het leuk om dit samen met andere kinderen te doen? Dan is deze psycho-educatie groep over AD(H)D misschien wel iets voor jou! Tijdens de bijeenkomsten kom je erachter wat AD(H)D is, wat het betekent voor jou en dat het niet bij iedereen hetzelfde is. We staan niet alleen stil bij de dingen die lastig zijn, maar juist ook bij de kwaliteiten. We hopen tijdens de bijeenkomsten van elkaar te kunnen leren, waarbij ook ruimte is voor eigen vragen.

De psycho-educatie is voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud waarbij ADHD of ADD is vastgesteld. Het doel is het vergroten van zelfinzicht en kennis over AD(H)D, evenals het vinden van herkenning bij anderen en het uitwisselen van ervaringen en tips. Aan de hand van verschillende boeken en werkbladen over AD(H)D worden de bijeenkomsten vormgegeven, waarbij rekening wordt gehouden met de vragen van de kinderen zelf. Er zal gestart worden met een kennismakingsgesprek met het kind en ouders, waarin onder andere gekeken wordt wat het kind graag wil leren over AD(H)D. De behandelgroep bestaat uit 5 bijeenkomsten en er is 1 digitale ouderavond waarin de opbouw van de groep besproken wordt en de achtergrond van de behandeling wordt toegelicht.

De bijeenkomsten vinden plaatsop maandagmiddag van 15:30 tot 16:30 uur, op de Kortenburg 4 Wageningen/Renkum. Als afsluiting wordt samen met het kind en ouders geëvalueerd op de bijeenkomsten en kan het kind aan ouders vertellen wat hij/zij heeft geleerd. De bijeenkomsten zijn op de volgende data: 20-9, 27-9, 18-10, 1-11, 8-11. De ouderavond vindt digitaal plaats op 27 september van 19:00 uur tot 20:00 uur.