Woensdag 22 september: Psycho-educatie ASS bij meisjes (12-15 jr)

Ben je een meisje tussen de 12 en 15 jaar oud en heb je autisme? En zou je samen met andere meiden meer willen leren over wat dit betekent? Dan is de psycho-educatie groep misschien iets voor jou! Iedereen met autisme zit weer anders is elkaar en er zijn vaak ook verschillen tussen jongens en meisjes. Misschien wisten jij en je ouders langere tijd niet dat je autisme had, omdat bij meisjes vaak minder snel of goed duidelijk is waarom sommige dingen moeilijk voor je zijn. In de groep staan we stil hoe jij het zelf ervaart om autisme te hebben en hoor je hoe anderen dit beleven. We hopen van elkaar te kunnen leren door ook te horen wat een ander helpt. We staan niet alleen stil bij de dingen die lastig zijn, maar juist ook bij je kwaliteiten. Er is ook veel ruimte om je eigen vragen te stellen.

De psycho-educatiegroep is voor meiden van 12 tot 15 jaar waarbij een Autisme Spectrum Stoornis is vastgesteld. Het doel is het vergroten van zelfinzicht en voorlichting over de gestelde diagnose ASS. In de groep zal gewerkt worden aan de hand van de methode Brain Blocks. Deze methode nodigt uit om met beelden te leren reflecteren en communiceren over anders denken, voelen en handelen. Daarnaast is de groep gericht op het uitwisselen van ervaringen en het doen van interactieve, individuele of verwerkingsopdrachten.

Er zal gestart worden met een kennismakingsgesprek met de jongere en ouders. Vervolgens zijn er 5 bijeenkomsten. Er wordt afgesloten met een evaluatie waarbij de jongere aan ouders kan vertellen wat zij geleerd heeft. De bijeenkomsten vinden plaats op woensdagmiddag van 15:30 tot 16:30 uur, op de locatie van Kind & meer in Renkum/Wageningen. Het adres is Kortenbug 4 in Wageningen. De groep start op 22 september 2021. De bijeenkomsten zijn op de volgende data: 22-9, 29-9, 6-10,13-10, 20-10.