Vrijdag 17 september: SOVA (12-15jr)

Vind jij het soms ook zo lastig om contact te maken met andere mensen? Voel je je buitengesloten? Heb je vaker ruzie met anderen dan je zou willen? Vind je het moeilijk om vriendschappen te onderhouden? Voel je je onzeker in het contact met anderen? Heb je moeite met het aangeven van je grenzen? Misschien zijn één of meerdere van deze dingen op jou van toepassing. Als je merkt dat je hierdoor minder lekker in je vel zit of er misschien juist wel onzeker door wordt, en je wilt daar wel mee aan de slag, dan is de behandelgroep SoVa misschien iets voor jou!

In deze behandelgroep gaan we bezig met je lichaamshouding, een gesprek voeren, feedback geven en ontvangen, emoties herkennen bij jezelf en bij een ander, samenwerken, grenzen aangeven en conflicten oplossen. We gaan vooral veel oefeningen doen! Deze groep is voor jongeren van ongeveer 12 tot 15 jaar, die beter met anderen om willen leren gaan en/of zichzelf willen blijven bij leeftijdsgenoten. Er wordt gewerkt aan de hand van verschillende werkbladen en methodes, ook afhankelijk van de vragen waar de jongeren zelf mee aan de slag willen. De behandelgroep bestaat uit 8 bijeenkomsten voor de groep en één digitale ouderavond waarin de opbouw van de groepssessies wordt uitgelegd. Daarnaast vindt er vooraf en achteraf een individueel gesprek plaats met elke jongere om bij persoonlijke doelen stil te staan. 

De bijeenkomsten van de behandelgroep vinden plaats op vrijdagmiddag van 15.30u tot 16.45u, op de Kortenburg 4 in Wageningen/Renkum. De groep start op 17 september 2021. De bijeenkomsten vinden vervolgens plaats op de volgende data: 17-9, 24-9, 1-10, 8-10, 15-10, 22-10, 5-11, 12-11. De ouderavond vindt digitaal plaats op donderdag 30 september van 19.30u tot uiterlijk 20.30u.