Beeldende therapie

Creatief aan de slag

Je gevoel onder woorden brengen is soms lastig. Beelden zeggen vaak meer dan woorden, zijn minder direct en confronterend. In een beeld kun je bovendien nieuwe dingen uitproberen en ermee oefenen, om het daarna toe te passen in je dagelijks leven.

Beeldende therapie is een vorm van non-verbale psychotherapie, en is geschikt voor mensen die hun gevoelens met beelden beter kunnen bereiken dan met woorden. Je gaat concreet aan de slag met waar je last van hebt. Hierbij kan het gaan om uiteenlopende doelen, zoals versterken van zelfvertrouwen, eigenheid of identiteit, verwerken van verdriet (ook rouwverwerking) en bijvoorbeeld het verminderen van angst of spanning.

Therapie komt van het Griekse woord therapos, wat omschreven kan worden als verandering in het denken, voelen en/of handelen. Je werkt dan ook aan verandering op één of meer van deze punten. Niet het spreken staat daarbij centraal, maar het middel. Beeldende middelen zijn o.a. schildertechnieken, klei, hout en tekenen, maar ook adiovisueel werk (film, fotografie). Het gaat er niet om dat je leert ‘iets moois’ te maken, maar dat je werkt aan het vooraf gestelde doel door beeldend bezig te zijn.

Waarvoor?

Beeldende therapie is voor iedereen. Kinderen, jongeren of het hele gezin. Het kan bijvoorbeeld helpend zijn bij angst, somberheid, verlegenheid, problemen met zelfvertrouwen, identiteit, (verlies) verwerking, spanningen … & meer

Traject

Na aanmelding nodigt Kind & meer je uit voor een startgesprek. In dit gesprek wordt gekeken wat je graag anders zou willen. Combinaties van verschillende therapievormen zijn mogelijk. Ook kun je een voorkeur aangeven wat betreft locatie. Kijk hier wat er nodig is voor vergoeding. Neem voor meer informatie gerust contact op!

Agenda

Afhankelijk van je voorkeuren en de mogelijkheden van de therapeut, plannen we samen een dag, tijd en locatie voor een afspraak. Thuis of op school afspreken is ook mogelijk. Weten wanneer er groepstrainingen of bijeenkomsten starten? Check onze agenda!