Dramatherapie

Symbool, spel & performance

Soms is het lastig je problemen in woorden uit te drukken. Of je zou het juist liever uit willen schreeuwen, maar je bent nooit in de situatie dat dit mag. Dramatherapie is een speelse plek waarin je helemaal jezelf mag zijn (non-verbaal én/of verbaal) of juist even iemand anders kan zijn, in je eigen kracht kan staan en kan experimenteren met nieuw gedrag.

Net als volwassenen hebben kinderen en jongeren bij hun ontwikkeling (sociaal, psychologisch, fysiologisch en/of motorisch) soms een zetje of extra steun nodig om met zichzelf om te gaan, met anderen, met leren op school of met gebeurtenissen die sterk ingrijpen op hun leven. Door het speelse element biedt dramatherapie de mogelijkheid om confroterend én tegelijkertijd ook indirect en spiegelend te werken.

Het Griekse woord ‘drama’ betekent handelen en daar gaat het om binnen dramatherapie. Bij dit handelen kan je onder andere denken aan het ‘doen alsof’ binnen rollenspel, mime, improvisaties, poppenspel, verhalen schrijven en uitspelen, werken met teksten of het maken van een film gebaseerd op je eigen verhaal of leerdoelen. Binnen dramatherapie is er de plek waar alles mag en je vrij kan zijn van beknellingen, verwarringen of remmingen. Het gaat er dan ook niet om dat je de sterren van de hemel speelt, maar dat je op een speelse en vrije manier aan jouw eigen doelen werkt.

Waarvoor?

Dramatherapie is voor iedereen. Kinderen, jongeren of het hele gezin. Het kan bijvoorbeeld helpend zijn bij boosheid, somberheid, verlegenheid, (verlies-)verwerking, anders omgaan met vrienden, angst, zelfvertrouwen, vrienden, omgaan met je grenzen en die van anderen, pesten, spanningen tussen ouder en kind … & meer

Traject

Na aanmelding, nodigt Kind & meer je uit voor een startgesprek. In dit gesprek wordt gekeken wat je graag anders zou willen. Combinaties van verschillende therapievormen zijn mogelijk. Ook kun je een voorkeur aangeven wat betreft locatie. Kijk hier wat er nodig is voor vergoeding. Neem voor meer informatie gerust contact op!

Agenda

Afhankelijk van je voorkeuren en de mogelijkheden van de therapeut, plannen we samen een dag, tijd en locatie voor een afspraak. Thuis of op school afspreken is ook mogelijk. Weten wanneer er groepstrainingen of bijeenkomsten starten? Check onze agenda!