Psychomotorische therapie

Leren in beweging

Soms weet je wel hoe je iets anders wil, maar lukt het niet om in de praktijk anders met dingen om te gaan. Of je houdt niet zo van praten, en wil liever doen! Dat kan bij PsychoMotorische Therapie (PMT).

Deze begeleiding is toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar, en ook voor jongeren zeer geschikt. Werken aan het versterken van je zelfvertrouwen, weerbaarheid, het verkennen van je eigen grenzen en die van een ander kan bijvoorbeeld goed binnen deze vormen. Maar ook het ervaren en herkennen van je gevoelens, en bijvoorbeeld het beheersen van boosheid kun je oefenen middels PMT.

Binnen PMT ervaar je door te doen wat je goed doet en waar je in vastloopt. Je oefent met andere oplossingen, en leert dit in andere situaties ( buiten, thuis, school etc ) toe te passen. Afstemmen op de ander staat centraal, vanuit het goed omgaan met jezelf en wat je in huis hebt! PMT is in principe een indviduele therapievorm, die plaatsvindt in een gym- of sportzaal. Je hebt loszittende kleding, en sportschoenen aan.

Waarvoor?

Psychomotorische therapie is voor iedereen. Kinderen, jongeren of het hele gezin. Het kan bijvoorbeeld helpend zijn bij boosheid, angst, zelfvertrouwen, vrienden, omgaan met je grenzen en die van anderen, pesten, spanningen tussen ouder en kind … & meer

Traject

Na aanmelding, nodigt Kind & meer je uit voor een startgesprek. In dit gesprek wordt gekeken wat je graag anders zou willen. Combinaties van verschillende therapievormen zijn mogelijk. Ook kun je een voorkeur aangeven wat betreft locatie. Kijk hier wat er nodig is voor vergoeding. Neem voor meer informatie gerust contact op!

Agenda

Afhankelijk van je voorkeuren en de mogelijkheden van de therapeut, plannen we samen een dag, tijd en locatie voor een afspraak. Thuis of op school afspreken is ook mogelijk. Weten wanneer er groepstrainingen of bijeenkomsten starten? Check onze agenda!