Leren door te oefenen.

Braingame Brian is een training waarbij executieve vaardigheden worden versterkt. Dit doe je door op de computer in een spelwereld te oefenen.

Je traint vaardigheden waarmee informatie wordt opgenomen, verwerkt en vastgehouden en waarmee je geconcentreerd, flexibel, doordracht en planmatig kunt handelen. De cognitieve vaardigheden die direct getraind worden, zijn impulscontrole, flexibiliteit en werkgeheugen. Dit worden ook wel ''executieve functies'' genoemd.

Braingame Brian is ontworpen voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Je oefent zelfsturende vaardigheden aan de hand van taken in een 3D spelwereld. Je kunt thuis of op school trainen via een computer met internet. De orthopedagoog, die gecertificeerd is voor het geven van deze training, coacht je per mail, telefoon of beeldbellen. De training is altijd onderdeel van een breder behandeltraject.

Waarvoor

Braingame Brian is een training op de computer. Je oefent met de vaardigheden om informatie beter te kunnen onthouden, te schakelen en jezelf te remmen.

Voor wie?

Type behandeling

Traject

Je kunt je digitaal aanmelden op onze site. Na aanmelding matchen we de hulpvraag met de ervaring en het specialisme van de behandelaren uit ons team. 

We plannen zo snel mogelijk een startgesprek met de behandelaar. In dit gesprek spreken we samen af wat de doelen van de behandeling zijn en wat we gaan doen om die te bereiken. Dit vatten we samen in het behandelplan.  

Gedurende het traject zullen we regelmatig met elkaar evalueren hoe het gaat, of de doelen al dan niet behaald zijn en wat er nog moet gebeuren.  

Scroll naar boven