Leren door te oefenen.

Soms kunnen negatieve gedachten en gevoelens je beperken in de dingen die je doet: een toets lukt niet doordat je een black-out krijgt, je voelt je zenuwachtig bij je vrienden omdat je je afvraagt of je er wel bij hoort of je durft bijvoorbeeld geen nee te zeggen.

In deze training leer je minder last te hebben van deze gedachten en gevoelens zodat je steviger en meer zorgeloos in je schoenen komt te staan. Er wordt gewerkt met oplossingsgerichte aanpak en elementen uit de cognitieve gedragstherapie om zo te komen tot meer zelfvertrouwen, minder piekeren, beter omgaan met negatieve gedachten en gevoelens en het ervaren van minder spanning.

De training wordt gegeven aan kinderen vanaf 8 t/m 18 jaar. Je kunt deelnemen aan een groep met leeftijdsgenoten. De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur, een ouderavond bij aanvang en een persoonlijke eindevaluatie. De training is altijd onderdeel van een behandeling.

Waarvoor

De faalangstreductietraining kan bijvoorbeeld helpend zijn als je blokkeert op moment dat je iets moet of wil doen of zeggen, als je daarbij spanning of stress voelt en bang bent dat dingen niet lukken. Soms gaat het gepaard met dingen vermijden, niet meer willen doen of met psychosomatische klachten.

Voor wie?

Type behandeling

Traject

Je kunt je digitaal aanmelden op onze site. Na aanmelding matchen we de hulpvraag met de ervaring en het specialisme van de behandelaren uit ons team. 

We plannen zo snel mogelijk een startgesprek met de behandelaar. In dit gesprek spreken we samen af wat de doelen van de behandeling zijn en wat we gaan doen om die te bereiken. Dit vatten we samen in het behandelplan.  

Gedurende het traject zullen we regelmatig met elkaar evalueren hoe het gaat, of de doelen al dan niet behaald zijn en wat er nog moet gebeuren.  

Scroll naar boven