Rust en aandacht leren versterken.
Of je nou examenstress hebt of bijvoorbeeld niet lekker in je vel zit: onderzoek laat zien dat al na 8 mindfulnesssessies gebieden in de hersenen veranderd zijn die te maken hebben met impulscontrole, het sturen van je emoties, je geheugen, angst en stress.
Kinderen en jongeren die aan mindfulness doen, geven aan daarna beter met lastige emoties om te kunnen gaan, hun impulsen beter te kunnen controleren, meer rust te ervaren, beter te slapen, een betere concentratie te hebben en gelukkiger te zijn.
Als je eenmaal een aantal oefeningen onder de knie hebt, kan het in je dagelijks leven op allerlei momenten van stress helpen: als je een druk schoolplein oploopt, wanneer je je klaarmaakt voor een repetitie waar je tegenop ziet of als je gewoon weinig rust in je hoofd ervaart.
De mindfulness training is geschikt vanaf zes jaar. Mindfulness is het geven van aandacht aan dat wat je hier en nu ervaart. Dat kan een gedachte zijn, een emotie of iets in je lichaam. Tijdens de training worden er oefeningen gedaan met het richten van je aandacht. Je kunt de training individueel of in een groepje volgen. Je krijgt ook oefeningen en opdrachten voor thuis mee. Mindfulness kan ook ondersteunend aan een andere vorm van therapie worden ingezet en is altijd onderdeel van een behandeling.
Waarvoor
Deze training is voor kinderen en jongeren die last hebben van stress of een hoofd vol (pieker)gedachten. Het is voor kinderen en jongeren die gevoelens wil leren voelen en begrijpen en zich beter wil leren concentreren. Daarnaast hebben kinderen of jongeren die niet of moeilijk in slaap kunnen komen, zich vaak zorgen maken, aan zichzelf twijfelen vaak baat bij deze training.
Voor wie?
Type behandeling
Traject
Aanmelden
Je kunt je digitaal aanmelden op onze site. Na aanmelding matchen we de hulpvraag met de ervaring en het specialisme van de behandelaren uit ons team.
Start en behandeling
We plannen zo snel mogelijk een startgesprek met de behandelaar. In dit gesprek spreken we samen af wat de doelen van de behandeling zijn en wat we gaan doen om die te bereiken. Dit vatten we samen in het behandelplan.
Evalueren
Gedurende het traject zullen we regelmatig met elkaar evalueren hoe het gaat, of de doelen al dan niet behaald zijn en wat er nog moet gebeuren.