Leren door oefenen.

Boosheid is een normale en gezonde emotie. Alleen soms kan het te vaak, te heftig of te lastig te beheersen zijn. Hoe kun je hier anders mee omgaan?

Je oefent met het hanteren van je eigen gradaties in boosheid. Welke signalen in je lichaam kun je herkennen? Hoe kun je hier het beste naar handelen? Hoe kun je minder spanning opbouwen, je spanning anders uiten of kwijtraken? In deze training ga je met deze thema's fysiek aan de slag.

De training wordt gegeven aan kinderen vanaf 8 jaar. Je kunt kiezen voor een individueel traject of deelnemen aan een groepje met leeftijdsgenoten. De individuele variant bestaat uit contacten van drie kwartier per keer, en is zo vaak als nodig is voor jou. De groepsvariant bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur, een ouderavond bij aanvang en een persoonlijke eindevaluatie. De training is altijd onderdeel van een behandeling.

Waarvoor

Tijdens deze training leer je vaardigheden om om te gaan met boosheid, ook wel agressieregulatie genoemd. Agressieregulatie helpt je als je snel boos wordt of veel ruzie hebt. Ook kan het voorkomen dat je tijdens je boosheid niet meer goed weet wat je doet, en het niet goed voelt aankomen. Het oefenen van deze vaardigheden helpen je handigere keuzes kunt maken.

Voor wie?

Type behandeling

Traject

Je kunt je digitaal aanmelden op onze site. Na aanmelding matchen we de hulpvraag met de ervaring en het specialisme van de behandelaren uit ons team. 

We plannen zo snel mogelijk een startgesprek met de behandelaar. In dit gesprek spreken we samen af wat de doelen van de behandeling zijn en wat we gaan doen om die te bereiken. Dit vatten we samen in het behandelplan.  

Gedurende het traject zullen we regelmatig met elkaar evalueren hoe het gaat, of de doelen al dan niet behaald zijn en wat er nog moet gebeuren.  

Scroll naar boven