Positief opvoeden.

Is je kind tussen de 4 en 12 jaar oud en merk je dat je soms in een meer negatieve omgang met hem of haar terecht komt dan je zou willen? Doe mee om te ervaren hoe opvoeding positiever en leuker kan worden… én ontdek dat wat werkt voor kinderen ook heel goed werkt voor volwassenen!

In Parents’ Skills wordt in 4 workshops een oplossingsgerichte opvoeding en omgang met kinderen gestimuleerd, aan de hand van praktische tips. Specifiek komt ook aan bod hoe je het meest effectief reageert op ‘ongewenst gedrag’ van je kind, hoe je als ouders samen als team opereert en hoe je op een creatieve manier kinderen helpt hun problemen op te lossen.

De workshops zijn ouders van kinderen van 4 t/m 12 jaar. Je kunt als ouderstel samen komen, maar ook alleen. Tijdens de vier workshops is er alle ruimte voor vragen aan de orthopedagoog en het onderling uitwisselen van ervaringen. Vanwege de opbouw en aard van de oefeningen zijn de workshops alleen als gehele cursus te volgen. De cursus is de oudervariant van de succesvolle methode ‘Kids’ Skills’, en alleen te geven door ‘Kids’ skills’-geregistreerde praktijken zoals Kind & meer. De training is altijd onderdeel van een behandeling.

Waarvoor

Deze training is nuttig als je merkt dat het lastig is om voldoende positieve omgang met je kind te behouden, dat er meer strijd is dan je wil of dat je merkt dat je minder grip op het gedrag van je kind hebt dan verwacht.

Voor wie?

Type behandeling

Traject

Je kunt je digitaal aanmelden op onze site. Na aanmelding matchen we de hulpvraag met de ervaring en het specialisme van de behandelaren uit ons team. 

We plannen zo snel mogelijk een startgesprek met de behandelaar. In dit gesprek spreken we samen af wat de doelen van de behandeling zijn en wat we gaan doen om die te bereiken. Dit vatten we samen in het behandelplan.  

Gedurende het traject zullen we regelmatig met elkaar evalueren hoe het gaat, of de doelen al dan niet behaald zijn en wat er nog moet gebeuren.  

Scroll naar boven