Leren door te doen.

Eenmaal op de middelbare school wordt er veel zelfstandigheid van leerlingen gevraagd: steeds van lokaal wisselen, je agenda bijhouden en je huiswerk plannen. Maar wat als je dat nog wat lastig vindt?

Deze training helpt leerlingen om hun schoolwerk te plannen en te organiseren, te ontdekken welke leerstijl het beste bij hen past en er worden praktische tips gegeven over bijvoorbeeld het aanpakken van een werkstuk of toets. De vaardigheden die de leerlingen zich eigen maken worden gekoppeld aan recente onderzoeksresultaten over hoe het brein het beste informatie opneemt en onthoudt. Doordat leerlingen ontdekken dat ze niet alleen studeren omdat het ‘moet’, maar ook om te bouwen aan hun eigen brein en ontwikkeling, neemt de motivatie doorgaans toe.

De training wordt gegeven aan kinderen van 10 t/m 16 jaar. Je kunt kiezen voor een individueel traject of deelnemen aan een groepje met leeftijdsgenoten. De individuele variant bestaat uit contacten van drie kwartier per keer, en is zo vaak als nodig is voor jou. De groepsvariant bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur, een ouderavond bij aanvang en een persoonlijke eindevaluatie. De training is altijd onderdeel van een behandeling.

Waarvoor

Planning- en organisatietraining is voor jongeren die moeite hebben met plannen van hun dag of week, schoolwerk en huiswerk. Voor wie organiseren lastig is, die moeite hebben overzicht te bewaren of die weinig gevoel van grip ervaren op hun eigen inspanning voor school.

Voor wie?

Type behandeling

Traject

Je kunt je digitaal aanmelden op onze site. Na aanmelding matchen we de hulpvraag met de ervaring en het specialisme van de behandelaren uit ons team. 

We plannen zo snel mogelijk een startgesprek met de behandelaar. In dit gesprek spreken we samen af wat de doelen van de behandeling zijn en wat we gaan doen om die te bereiken. Dit vatten we samen in het behandelplan.  

Gedurende het traject zullen we regelmatig met elkaar evalueren hoe het gaat, of de doelen al dan niet behaald zijn en wat er nog moet gebeuren.  

Scroll naar boven