Gesprekstherapie

Samen in gesprek

Kind & meer biedt orthopedagogische begeleiding/ therapie bij uiteenlopende vragen.

Bijvoorbeeld:
• ik wil op een andere manier met mijn gevoelens leren omgaan
• ik wil leren omgaan met een vervelende ervaring
• ik wil me prettiger voelen in de omgang met andere jongeren
• ik wil me meer zeker voelen over mezelf
• ik wil leren positiever te denken (minder te piekeren)
• ik wil leren omgaan met de echtscheiding van mijn ouders
• ik wil leren omgaan met mijn ADHD/ PDD-NOS/…..

ROL OUDERS / OUDERBEGELEIDING

psychotherapie, gezinstherapie, onderzoek, training, ervaringsgerichte therapie

aanpak

We onderzoeken samen wat helpt om te bereiken wat je wil. Door aan te sluiten bij je kwaliteiten, en door oplossingsgericht aan concreet gedrag te werken, word je in een kort traject op weg geholpen. Kind & meer werkt met praktische opdrachten en oefeningen. Afhankelijk van je leeftijd en wat je aanspreekt wordt er binnen de begeleiding gewerkt met spel en creatieve methoden, of juist met verbale methoden (‘praten’).

onderzoek

Indien gewenst maakt Kind & meer gebruik van verschillende onderzoeksmethoden om meer duidelijkheid te krijgen over gedrag waar men zich zorgen om maakt. De uitkomsten van dit onderzoek kunnen meer richting geven aan de begeleiding van het kind of de jongere,  en aan adviezen aan ouders. Indien het stellen van een psychiatrische diagnose gewenst is kan dit door onze GZpsycholoog worden beoordeeld. Indien meer gespecialiseerd psychiatrisch onderzoek of begeleiding nodig is kunnen we doorverwijzen of in een paralleltraject met andere praktijken behandeling bieden.

traject

Orthopedagogische/ therapeutische begeleiding bij Kind & meer bestaat uit een traject van minimaal 3 consulten. Het eerste gesprek staat in het teken van kennismaking. Afhankelijk van je vraag, leeftijd en ieders wensen maken we afspraken over hoe vaak en op welke manier ouders betrokken worden bij het traject. In de vervolggesprekken wordt zo concreet mogelijk gewerkt aan wat je wil veranderen. Neem voor informatie over tarieven voor therapie/ begeleiding, observaties en het uitwerken van gegevens contact op met Kind & meer.

Waarvoor?

Psychomotorische therapie is voor iedereen. Kinderen, jongeren of het hele gezin. Het kan bijvoorbeeld helpend zijn bij boosheid, angst, zelfvertrouwen, vrienden, omgaan met je grenzen en die van anderen, pesten, spanningen tussen ouder en kind … & meer

Traject

Na aanmelding, nodigt Kind & meer je uit voor een intake. In dit gesprek wordt gekeken wat je graag anders zou willen. Combinaties van verschillende therapievormen zijn mogelijk. Ook kun je een voorkeur aangeven wat betreft locatie. Kijk hier wat er nodig is voor vergoeding. Neem voor meer informatie gerust contact op!

Agenda

Afhankelijk van je voorkeuren en de mogelijkheden van de therapeut, plannen we samen een dag, tijd en locatie voor een afspraak. Thuis of op school afspreken is ook mogelijk. Weten wanneer er groepstrainingen of bijeenkomsten starten? Check onze agenda!