Ouders

Vragen over hoe het loopt met de opvoeding of de sfeer in huis? Een buitenstaander die even meekijkt kan helpen, zodat je op je eigen manier weer verder kan.

 

Een positieve opvoedingsaanpak stelt kinderen in staat vaardigheden te ontwikkelen die ze in hun latere leven nodig hebben. Af en toe is het lastig die positiviteit terug te vinden, omdat je als gezin in een negatieve spiraal bent geraakt. Soms gaat het daarbij om kleine dingen die je anders zou willen, soms gaat het om een combinatie van dingen of om grotere problemen. Eerst vanuit huis kijken of je een helpende suggestie kunt vinden? Misschien kom je via onze boeken- en spellenpagina op ideeën om uit te proberen thuis.

Soms kan het prettig zijn als een orthopedagoog, psycholoog of therapeut tijdelijk meekijkt. Kind & meer biedt verschillende vormen van begeleiding aan ouders, verzorgers en gezin. Meer informatie over deze hulpvormen voor ouder en gezin, of meer weten wat er ook voor kinderen en jongeren mogelijk is? Zie de kaders hieronder.

Als je vooral graag eenmalig of kortdurend advies wilt, kan het zijn dat consultatie past bij wat je zoekt. Tot slot organiseert Kind & meer regelmatig seminars en filmavonden, over thema’s aangaande opvoeding, ontwikkeling en gezin. Ook ouders zijn daarbij van harte welkom.

Voor ouders die, los van hun opvoeding of gezin en relatie, hulp voor zichzelf zoeken werkt Kind & meer samen met verschillende psychologenpraktijken in de omgeving.

Behandeling

Kind en meer biedt verschillende vormen van behandeling. Meer gericht op praten, op doen, alleen of juist samen, op school, bij jullie thuis of op de praktijk. Kijk hier wat het beste bij je gezin of situatie past. Of neem contact met ons op voor overleg!

Training

Vaardigheden versterken? Je kunt bij Kind & meer trainingen volgen in kleine groepjes met leeftijdsgenoten, of in een individueel traject. Verschillende keren per jaar starten er trainingen voor de onderbouw van de basisschool, de bovenbouw en voor jongeren op het middelbaar onderwijs.

Onderzoek

Als je iets wilt veranderen, is het soms nodig goed te weten wat je van jezelf en/of de ander kan verwachten, en wat helpende en belemmerende factoren zijn. We voeren verschillende onderzoeken uit.