Zachtjes balen met Toontje

Kinderen oefenen samen met hun ouders

Veel kinderen denken dat balen of boos zijn niet mag. Maar balen of boos zijn mag gerust. Het gaat er alleen om dat je frustraties op een veilige manier uit: balen of boos zijn met respect voor jezelf en met respect voor de ander, zonder anderen of jezelf pijn te doen. Dat is zachtjes balen.  

Toontje is een handpop die wordt ingezet als therapeutisch middel. Toontje is een nieuwsgierige schildpad die last heeft van dezelfde problemen als de kind: hij kan soms erg ongeduldig zijn of snel boos worden, waardoor hij dingen doet waar hij later spijt van heeft. Hij krijgt regelmatig op zijn kop, en kan zich erg verdrietig en dom voelen. Hij heeft soms het gevoel dat niemand hem snapt. Wist hij maar hoe hij dit kon veranderen…

Deze methode is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 4-8 jaar en hun ouders. De methodiek is zeer laagdrempelig en gaat uit van het ondersteunen en versterken van wat ouders en kinderen goed doen. Thema’s zijn emotie-regulatie, frustratietolerantie en het omgaan met en begrijpen van het hieruit voortkomende gedrag. Er wordt gewerkt met een vaste opbouw binnen de sessies, behapbare stapjes en veel herhaling.

Waarvoor

Werken met Toontje kan nuttig zijn voor kinderen die moeite hebben om met hun gevoelens van boosheid om te gaan. Voor ouders kan het zinvol zijn te onderzoeken hoe ze meer contact kunnen houden met hun kind bij boosheid en frustraties, zodat ze het kind nog meer kunnen helpen bij het dragen van frustraties en het hanteren van verstandig baalgedrag.  

Traject

Na aanmelding nodig Kind & meer je uit voor een startgesprek. In dit gesprek wordt gekeken wat je graag anders zou willen. Kijk hier wat er nodig is voor vergoeding. Neem voor meer informatie gerust contact op!

Agenda

Afhankelijk van je voorkeuren en de mogelijkheden van onze behandelaren plannen we samen een dag, tijd en locatie voor een afspraak. Daar kijken we samen naar welk aanbod het meest passend is.