Faalangstreductie training

Leren door te oefenen

Soms kunnen negatieve gedachten en gevoelens je beperken in de dingen die je doet: een toets lukt niet doordat je een black-out krijgt, je voelt je zenuwachtig bij je vrienden omdat je je afvraagt of je er wel bij hoort, of je durft geen nee te zeggen.

Je leert minder last te hebben van deze gedachten en gevoelens zodat je steviger en meer zorgeloos in je schoenen komt te staan. Er wordt gewerkt met oplossingsgerichte aanpak, en elementen uit de cognitieve gedragstherapie. Wil je meer zelfvertrouwen, minder piekeren, beter omgaan met negatieve gedachten en gevoelens en minder spanning ervaren?… geef je dan op voor deze training!

De training wordt gegeven aan kinderen vanaf 8 t/m 18 jaar. Je kunt kiezen voor een individueel traject of deelnemen aan een groepje met leeftijdsgenoten. De individuele variant bestaat uit contacten van drie kwartier per keer, en is zo vaak als nodig is voor jou. De groepsvariant bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur, een ouderavond bij aanvang en een persoonlijke eindevaluatie.

Waarvoor?

De faalangstreducatie training kan bijvoorbeeld helpend zijn als je blokkeert op moment dat je iets moet of wil doen of zeggen, als je daarbij spanning of stress voelt en bang bent dat dingen niet lukken. Soms gaat het gepaard met dingen vermijden, niet meer willen doen of met psychosomatische klachten.

Traject

Na aanmelding, nodigt Kind & meer je uit voor een startgesprek. In dit gesprek wordt gekeken wat je graag anders zou willen. Combinaties met verschillende therapievormen zijn mogelijk. Kijk hier wat er nodig is voor vergoeding. Neem voor meer informatie gerust contact op!

Agenda

Bekijk onze agenda om te zien op welke data’s de groepstraining gepland staat. Voor  een individueel traject is de dag, tijd en locatie afhankelijk van je voorkeuren en de mogelijkheden van de therapeut. Daarbij kijken we samen naar welk aanbod het meest passend is.