Omgaan met mijn ADHD/autisme

Leren door te oefenen

Iedereen met ADHD is anders. Net als iedereen met ASS. Wat past bij jou, en hoe ga je daar het best mee om?

Wat is ADHD of ASS eigenlijk? Er wordt gezegd dat mensen met ADHD of ASS behoefte hebben aan structuur, maar misschien heb jij juist wel een hekel aan schema’s en planningen…hoe kan je uitzoeken hoe jij vindt dat ADHD of ASS voor jou werkt? Wat is handig voor jouzelf en voor jouw omgeving om daarvan te weten, zodat duidelijk is wat je nodig hebt? En hoe werkt het eigenlijk in het brein?

De training wordt gegeven aan kinderen van 6 t/m 18 jaar. Je kunt kiezen voor een individueel traject of deelnemen aan een groepje met leeftijdsgenoten. De individuele variant bestaat uit contacten van drie kwartier per keer, en is zo vaak als nodig is voor jou. De groepsvariant bestaat uit 5 wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur, een ouderavond bij aanvang en een persoonlijke eindevaluatie.

Er zijn ook mogelijkheden voor psycho-educatie voor ouders, alleen of in een groep.

Waarvoor?

Omgaan met adhd/autisme is voor jongeren die de diagnose net gekregen hebben, of al langer hebben maar niet goed weten wat het inhoudt, zich afvragen of ze de enige zijn, of die zich niet zo herkennen erin en het vooral willen hebben over wie zij zelf zijn!

Traject

Na aanmelding, nodigt Kind & meer je uit voor een startgesprek. In dit gesprek wordt gekeken wat je graag anders zou willen. Combinaties met verschillende therapievormen zijn mogelijk. Kijk hier wat er nodig is voor vergoeding. Neem voor meer informatie gerust contact op!

Agenda

Bekijk onze agenda om te zien op welke data’s de groepstraining gepland staat. Voor  een individueel traject is de dag, tijd en locatie afhankelijk van je voorkeuren en de mogelijkheden van de therapeut. Daarbij kijken we samen naar welk aanbod het meest passend is.