Mindfulness

Rust en aandacht leren versterken

Of je nou examenstress hebt, gewoon niet lekker in je vel zit: onderzoek laat zien dat al na 8 mindfulnesssessies gebieden in de hersenen veranderd zijn die te maken hebben met impulscontrole, het sturen van je emoties, je geheugen, angst en stress!

Kinderen en jongeren die aan mindfulness doen geven aan daarna beter met lastige emoties om te kunnen gaan, hun impulsen beter te kunnen controleren, meer rust te ervaren, beter te slapen, een betere concentratie te hebben en gelukkiger te zijn. Als je eenmaal een aantal oefeningen onder de knie hebt kan het in je dagelijks leven op allerlei momenten van stress helpen: als je een druk schoolplein oploopt, wanneer je je klaarmaakt voor een repetitie waar je tegenop ziet of als je gewoon weinig rust in je hoofd ervaart.

De mindfulness training is geschikt vanaf zes jaar. Mindfulness is het geven van aandacht aan dat wat je hier en nu ervaart. Dat kan een gedachte zijn, een emotie of iets in je lichaam. Tijdens de training worden er oefeningen gedaan met het richten van je aandacht. Je kunt de training individueel of in een groepje volgen. Je krijgt ook oefeningen en opdrachten voor thuis mee.  Mindfulness kan ook ondersteunend aan een andere vorm van therapie worden ingezet.

Waarvoor?

Mindfulness is voor iedereen die wil leren minder automatisch gestuurd te worden door gevoelens van spanning, onzekerheid of stress. Ook kan deze tranig passen als je je fijner wil voelen met jezelf en minder gevoelens van frustratie wil hebben.

Traject

Na aanmelding, nodigt Kind & meer je uit voor een startgesprek. In dit gesprek wordt gekeken wat je graag anders zou willen. Combinaties met verschillende therapievormen zijn mogelijk. Kijk hier wat er nodig is voor vergoeding. Neem voor meer informatie gerust contact op!

Agenda

Bekijk onze agenda om te zien op welke data’s de groepstraining gepland staat. Voor  een individueel traject is de dag, tijd en locatie afhankelijk van je voorkeuren en de mogelijkheden van de therapeut. Daarbij kijken we samen naar welk aanbod het meest passend is.