Omgaan met boosheid

Leren door oefenen

Boosheid is een normale en gezonde emotie. Alleen soms kan het te vaak, te heftig of te lastig te beheersen zijn. Hoe kan je hier anders mee omgaan?

Je oefent met het hanteren van je eigen gradaties in boosheid. Welke signalen in je lichaam kun je leren herkennen? Hoe kun je hier het beste naar handelen? Hoe kun je minder spanning opbouwen, je spanning anders uiten of kwijtraken? Fysiek aan de slag, zoek je grenzen op.

De training wordt gegeven aan kinderen vanaf 8 jr.. Je kunt kiezen voor een individueel traject of deelnemen aan een groepje met leeftijdsgenoten. De individuele variant bestaat uit contacten van drie kwartier per keer, en is zo vaak als nodig is voor jou. De groepsvariant bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur, een ouderavond bij aanvang en een persoonlijke eindevaluatie.

Waarvoor?

Omgaan met boosheid noemen we ook wel agressieregulatie. Het kan helpen als je snel boos wordt, of veel ruzie hebt. Ook kan het voorkomen dat je tijdens je boosheid niet meer goed weet wat je doet, en het niet goed voelt aankomen.

Traject

Na aanmelding, nodigt Kind & meer je uit voor een startgesprek. In dit gesprek wordt gekeken wat je graag anders zou willen. Combinaties met verschillende therapievormen zijn mogelijk. Kijk hier wat er nodig is voor vergoeding. Neem voor meer informatie gerust contact op!

Agenda

Bekijk onze agenda om te zien op welke data’s de groepstraining gepland staat. Voor  een individueel traject is de dag, tijd en locatie afhankelijk van je voorkeuren en de mogelijkheden van de therapeut. Daarbij kijken we samen naar welk aanbod het meest passend is.