Parents’ Skills

Positief opvoeden

Is je kind tussen de 4 en 12 jaar oud, en merk je dat je soms in een meer negatieve omgang met hem of haar terecht komt dan je zou willen? Doe mee om te ervaren hoe opvoeding positiever en leuker kan worden…én ontdek dat wat werkt voor kinderen ook heel goed werkt voor volwassenen!

In Parents’ Skills wordt in 4 workshops een oplossingsgerichte opvoeding en omgang met kinderen gestimuleerd, aan de hand van praktische tips. Specifiek komt ook aan bod hoe je het meest effectief reageert op ‘ongewenst gedrag’ van je kind, hoe je als ouders samen als team opereert, en hoe je op een creatieve manier kinderen helpt hun problemen op te lossen.

De workshops zijn ouders van kinderen vanaf 4 t/m 12 jaar. Je kunt als ouderstel samenkomen, maar ook alleen. Tijdens de vier workshops is er alle ruimte voor vragen aan de orthopedagoog, en het onderling uitwisselen van ervaringen. Vanwege de opbouw en aard van de oefeningen zijn de workshops alleen als gehele cursus te volgen, en niet als losse avonden. De cursus is de oudervariant van de succesvolle methode ‘Kids’ Skills’, en alleen te geven door ‘Kids’ skills’-geregistreerde praktijken zoals Kind & meer.

Waarvoor?

Deze training is nuttig als je merkt dat het lastig is om voldoende positieve omgang met je kind te behouden, dat er meer strijd is dan je wil of dat je merkt dat je minder grip op het gedrag van je kind hebt dan verwacht.

Traject

Na aanmelding, nodigt Kind & meer je uit voor een startgesprek. In dit gesprek wordt gekeken wat je graag anders zou willen. Combinaties met verschillende therapievormen zijn mogelijk. Kijk hier wat er nodig is voor vergoeding. Neem voor meer informatie gerust contact op!

Agenda

Bekijk onze agenda om te zien op welke data’s de groepstraining gepland staat. Voor  een individueel traject is de dag, tijd en locatie afhankelijk van je voorkeuren en de mogelijkheden van de therapeut. Daarbij kijken we samen naar welk aanbod het meest passend is.