Planning- en organisatietraining

Leren door te doen

Eenmaal op de middelbare school wordt er veel zelfstandigheid van leerlingen gevraagd: steeds van lokaal wisselen, je agenda bijhouden en je huiswerk plannen.

Deze training helpt leerlingen om hun schoolwerk te plannen en te organiseren, te ontdekken welke leerstijl het beste bij hen past en er worden praktische tips gegeven over bijvoorbeeld het aanpakken van een werkstuk of toets. De vaardigheden die de leerlingen zich eigen maken worden gekoppeld aan recente onderzoeksresultaten over hoe het brein het beste informatie opneemt en onthoudt. Doordat leerlingen ontdekken dat ze niet alleen studeren omdat het ‘moet’, maar ook om te bouwen aan hun eigen brein en ontwikkeling, neemt de motivatie doorgaans toe.

De training wordt gegeven aan kinderen van 10 t/m 16 jaar. Je kunt kiezen voor een individueel traject of deelnemen aan een groepje met leeftijdsgenoten. De individuele variant bestaat uit contacten van drie kwartier per keer, en is zo vaak als nodig is voor jou. De groepsvariant bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur, een ouderavond bij aanvang en een persoonlijke eindevaluatie.

Waarvoor?

Planning- en organisatietraining is voor jongeren die moeite hebben met plannen van hun dag of week, schoolwerk en huiswerk. Voor wie organiseren lastig is, die moeite hebben overzicht te bewaren of die weinig gevoel van grip ervaren op hun eigen inspanning voor school.

Traject

Na aanmelding, nodigt Kind & meer je uit voor een startgesprek. In dit gesprek wordt gekeken wat je graag anders zou willen. Combinaties met verschillende therapievormen zijn mogelijk. Kijk hier wat er nodig is voor vergoeding. Neem voor meer informatie gerust contact op!

Agenda

Bekijk onze agenda om te zien op welke data’s de groepstraining gepland staat. Voor  een individueel traject is de dag, tijd en locatie afhankelijk van je voorkeuren en de mogelijkheden van de therapeut. Daarbij kijken we samen naar welk aanbod het meest passend is.