Positief zelfbeeld

Leren door te oefenen

Soms beleven kinderen zichzelf en de wereld om hen heen snel als negatief. Het vermogen om verschillende emoties en gedachten te herkennen, begrijpen en te kunnen hanteren, is iets dat ze kunnen ontwikkelen.

Kinderen en jongeren met een positief zelfbeeld zitten doorgaans lekker in hun vel en maken gemakkelijk vrienden. Je gaat actief aan de slag met praktische oefeningen bijvoorbeeld gericht op gevoelens herkennen en accepteren, positief denken, problemen oplossen en anders omgaan met onzekerheden. Er wordt gewerkt met elementen uit de cognitieve gedragstherapie.

De training is voor kinderen vanaf 6 t/m 18 jaar die meer tevreden met zichzelf willen zijn. Je kunt kiezen voor een individueel traject of in een groepje met leeftijdsgenoten. De individuele variant bestaat uit contacten van drie kwartier per keer, en is zo vaak als nodig is voor jou. De groepsvariant bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur, een ouderavond bij aanvang en een persoonlijke eindevaluatie.

Waarvoor?

De Positief zelfbeeldtraining kan bijvoorbeeld helpend zijn bij gevoelens van verminderd zelfvertrouwen, piekeren, niet goed weten wie je wil zijn of bent, en negatief over jezelf denken. Hoe je over jezelf denkt, kan ook van invloed zijn op hoe je omgaat met je eigen grenzen en die van anderen.

Traject

Na aanmelding, nodigt Kind & meer je uit voor een startgesprek. In dit gesprek wordt gekeken wat je graag anders zou willen. Combinaties met verschillende therapievormen zijn mogelijk. Kijk hier wat er nodig is voor vergoeding. Neem voor meer informatie gerust contact op!

Agenda

Bekijk onze agenda om te zien op welke data’s de groepstraining gepland staat. Voor  een individueel traject is de dag, tijd en locatie afhankelijk van je voorkeuren en de mogelijkheden van de therapeut. Daarbij kijken we samen naar welk aanbod het meest passend is.