Creatief aan de slag.

Je gevoel onder woorden brengen is soms lastig. Beelden zeggen vaak meer dan woorden, zijn minder direct en confronterend. In een beeld kun je bovendien nieuwe dingen uitproberen en ermee oefenen, om het daarna toe te passen in je dagelijks leven.

Beeldende therapie is een vorm van non-verbale psychotherapie, en is geschikt voor mensen die hun gevoelens met beelden beter kunnen bereiken dan met woorden. Je gaat concreet aan de slag met waar je last van hebt. Hierbij kan het gaan om uiteenlopende doelen, zoals versterken van zelfvertrouwen, eigenheid of identiteit, verwerken van verdriet (ook rouwverwerking) en bijvoorbeeld het verminderen van angst of spanning. 

Therapie komt van het Griekse woord therapos, wat omschreven kan worden als verandering in het denken, voelen en/of handelen. Je werkt dan ook aan verandering op één of meer van deze punten. Niet het spreken staat daarbij centraal, maar het middel. Beeldende middelen zijn o.a. schildertechnieken, klei, hout en tekenen, maar ook audiovisueel werk (film, fotografie). Het gaat er niet om dat je leert ‘iets moois’ te maken, maar dat je werkt aan het vooraf gestelde doel door beeldend bezig te zijn. 

Waarvoor 

Beeldende therapie is geschikt voor kinderen die liever aan de slag gaan dan praten over dat wat ze lastig vinden. Het kan helpen als je meer zelfvertrouwen wilt hebben, beter wilt weten wie je bent en wat je kunt of als je last hebt van verdriet, angst of spanning.

 

Voor wie?

Type behandeling

Traject

Je kunt je digitaal aanmelden op onze site. Na aanmelding matchen we de hulpvraag met de ervaring en het specialisme van de behandelaren uit ons team. 

We plannen zo snel mogelijk een startgesprek met de behandelaar. In dit gesprek spreken we samen af wat de doelen van de behandeling zijn en wat we gaan doen om die te bereiken. Dit vatten we samen in het behandelplan.  

Gedurende het traject zullen we regelmatig met elkaar evalueren hoe het gaat, of de doelen al dan niet behaald zijn en wat er nog moet gebeuren.  

Scroll naar boven