Over ons

‘Alles wat je aandacht geeft groeit’

Visie & missie

Wanneer mensen zich aanmelden bij praktijk Kind & meer kunnen ze zo snel mogelijk terecht. We zijn betrokken en werken klantgericht, zo toegankelijk mogelijk. We plaatsen mensen en situaties niet in hokjes.

Bij praktijk Kind & meer zoeken we samen met ouders en kinderen naar nieuwe ruimte of een oplossing voor dat waar je last van hebt. We zijn ons ervan bewust hoe kwetsbaar, persoonlijk en van groot belang de vragen van ouders en kinderen kunnen zijn. We kijken naar het hier en nu en sluiten aan bij de vragen van de cliënten. In de therapie hebben we een gelijkwaardige samenwerkingsrelatie, luisteren we naar de cliënten en kijken naar wat er nodig is. We geloven in de mogelijkheden van de cliënten en gezinnen. We begeleiden hen zelf oplossingen te zoeken, verruimen of versterken. Als er meer of andere dingen nodig zouden zijn dan wij kunnen bieden gaan we hierover in overleg met de cliënt.

Team

We kijken wie bij je vraag zou kunnen passen wat betreft specialisme, ervaring en aanpak. Ons team bestaat uit mensen met verschillende achtergronden, registraties en manieren van werken. Zo hebben we orthopedagogen en psychologen met ervaring in leerproblemen, gedragsproblemen, gezinsproblemen en combinaties daarin. Meerderen zijn geregistreerd als NVO Orthopedagoog Generalist, GZ psychologen BIG, VGCT gedragstherapeuten, NVRG systeemtherapeuten en een Psychiater en psychotherapeut kind & jeugd. Daarnaast werken er ambulant (gezins-)begeleiders, PMTers, beeldend therapeuten en dramatherapeuten in ons team, en mensen met verschillende trainingsbevoegdheden (zoals Mindfulness, Cogmed, BraingameBrian). Onze ondersteunend pedagogisch medewerkers, meerderen van hen met specifieke opleiding in de zorg, vormen het kloppend hart binnen de administratie en organisatie.

De medewerkers van Kind & meer zijn duidelijk in wat mensen van het proces en van ons kunnen verwachten. We maken dingen samen met het gezin concreet waar dat kan en komen afspraken na. We zijn flexibel en transparant in onze communicatie. We tonen ons kritisch, optimistisch, betrokken en professioneel. We hebben passie voor het werk, zijn nieuwsgierig, zien kansen en zijn bereid te blijven leren. Samen vieren we successen!

Per locatie zijn dagelijks gemiddeld 5 teamleden samen aan het werk; deels ambulant en deels op de praktijk. Kind & meer is een platte organisatie, waarin we open samenwerken in een prettige sfeer. We hebben korte lijnen met elkaar, hebben plezier in ons werk, stralen positiviteit uit en steunen elkaar waar nodig. We werken in een huiselijke omgeving en zijn gelijkwaardig aan elkaar. We delen kennis en nemen elkaar in vertrouwen. Feedback en aangeven wat er beter kan zijn een belangrijk onderdeel van de communicatie binnen het team. We zorgen we voor intervisie, supervisie en scholingsmogelijkheden voor het team in samenwerking met henzelf.

Anna van der Meer is eigenaar van Kind & meer, NVO Orthopedagoog Generalist en NVRG systeemtherapeut en NVRG supervisor en opleider. Ze is in opleiding tot Cognitief gedragstherapeut VCGT. Ze heeft ervaring in de jeugdzorg en kinder- en jeugdpsychiatrie. Daar heeft ze veel goeds gezien, en de drive opgedaan zorg voor kind & jeugd anders vorm te willen geven. Anna is alleen begonnen in de praktijk. In een aantal jaren is het door meer en meer belangstelling gegroeid tot wat het nu is. Anna biedt gezinstherapie, ouderbegeleiding, therapie aan kinderen en jongeren en deskundigheidsbevordering voor professionals. Ze is actief in verschillende samenwerkingsverbanden en geeft opleiding bij ISP & meer.

Beroepskader

We werken met opgeleide professionals, binnen hun eigen beroepskaders en met bijpassende registraties. Ook houden we ons aan de algemene voorwaarden zoals die vanuit de beroepsvereniging de NVO zijn opgesteld.

Opleiding

We bieden jaarlijks erkende stageplaatsen voor MBO, HBO en WO studenten. Ook bieden we een social return plek voor iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt.  Tot slot bieden we lezingen, workshops, cursussen en andere deskundigheidsbevordering ook binnen ISP & meer.

Vacatures

Werken bij Kind & meer? Dat betekent betrokken werk op een dynamische ondernemende werkplek…Veel ruimte voor eigen inbreng, een leuk enthousiast team en multidisciplinair werken op kleine schaal. Klik hieronder voor meer informatie over openstaande vacatures.