Uitleg en inzicht. 

Psycho-educatie is een ander woord voor voorlichting. Bij psycho-educatie krijg je informatie over een specifiek thema, bijvoorbeeld ADHD, autisme, angst of trauma. Je leert meer over wat het voor jou betekent, hoe het bijvoorbeeld werkt in je hersenen, maar ook welke gevolgen het voor jou en je omgeving heeft. Ook leert het je om je eigen gedrag en emoties beter te begrijpen.  

Psycho-educatie geeft zowel jou als je ouders, broertjes of zusjes of anderen die belangrijk voor jou zijn kennis en vaardigheden, die meehelpen bij het leren omgaan met de situatie, zodat er meer inzicht en begrip ontstaat.  

Waar je tijdens de psycho-educatie over kunt praten, is wat er bijvoorbeeld goed gaat, wat er beter kan en hoe je dat aan kunt pakken. Je kunt tips krijgen of opdrachten voor thuis en op school. Daarmee leer je dingen op een andere manier op te lossen. 

Psycho-educatie kan zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden. Bij Kind & meer is het onderdeel van de bredere behandeling.  

Waarvoor

Psycho-educatie kan helpen om meer inzicht te krijgen en vaardigheden te ontwikkelen om  met moeilijkheden om te gaan. Het geeft zowel jou als de belangrijke mensen om je heen tips die helpen bij het leren omgaan met de situatie, waardoor er meer inzicht ontstaat en jij je meer begrepen zal voelen.  

Voor wie?

Type behandeling

Traject

Je kunt je digitaal aanmelden op onze site. Na aanmelding matchen we de hulpvraag met de ervaring en het specialisme van de behandelaren uit ons team. 

We plannen zo snel mogelijk een startgesprek met de behandelaar. In dit gesprek spreken we samen af wat de doelen van de behandeling zijn en wat we gaan doen om die te bereiken. Dit vatten we samen in het behandelplan.  

Gedurende het traject zullen we regelmatig met elkaar evalueren hoe het gaat, of de doelen al dan niet behaald zijn en wat er nog moet gebeuren.  

Scroll naar boven